Een voedingsstuipje is een stuip die met name bij jonge zuigelingen op kunnen treden kort nadat zij gevoed zijn. Waarschijnlijk heeft een dergelijke stuip te maken met een reactie op de volle maag. Ondanks dat een voedingsstuipje niet gevaarlijk is kan men, als ouder of verzorger, daar toch behoorlijk van schrikken.
Een kindje met een voedingsstuip zal namelijk bleek gaan zien, moeilijk te wekken zijn en de ogen naar boven wegdraaien. In een groot deel van de gevallen waarbij een zuigeling te maken krijgt met een voedingsstuipje zal deze als het ware in een vegetatieve toestand verkeren en niet op prikkels van buitenaf reageren. Om uit te sluiten dat er iets ernstigs aan de hand is dient men in het geval van een voedingsstuip altijd wel een arts te waarschuwen of de alarmlijn te bellen.
Na een korte tijd zal de zuigeling weer bijkomen en langzaam weer opknappen. In de regel zijn er dan ook geen bijzondere handelingen of behandelingen nodig op het moment dat een zuigeling een voedingsstuip krijgt. Uiteraard dient men er wel voor te zorgen dat het kindje zich niet kan bezeren of dat het kan stikken. Men kan dit doen door de baby op de zij te leggen op een bed of een andere zachte veilige plaats. Natuurlijk mag men het kindje gedurende de aanwezige voedingsstuip niet alleen laten. Na enige maanden na de geboorte zal de kans op het ontstaan van voedingsstuipjes na het geven van een voeding aan een zuigeling aanzienlijk af zijn genomen.