De kiwi behoort tot een van de gezondste fruitsoorten die we kennen. Een kiwi bevat verschillende vitaminen die we nodig hebben waaronder de vitamines A, C en E daarnaast bevat een kiwi nog veel verschillende andere stoffen die er voor zorgen dat ons lichaam gezond blijft, energie en weerstand kan opbouwen waaronder foliumzuur, kalium, magnesium en vezels. De aanwezigheid van de gezonde stoffen maken de kiwi een gezondheidsfruit voor alle leeftijdsgroepen en situaties.
Vrouwen die in verwachting willen raken en zijn bouwen een natuurlijke weerstand op tegen infecties, het lichaam blijft in conditie en het foliumzuur in de kiwi beschermt de baby tegen aandoeningen als een openruggetje. Door een kiwi goed te laten rijpen is de vrucht gemakkelijk eetbaar voor baby’s, peuters maar ook voor volwassenen en oudere mensen die moeite hebben met slikken. De kiwi kan men eenvoudig leeg lepelen. Een kiwi die wat langer rijpt is bovendien ook zoeter dan een wat stevigere kiwi.
Er zijn verschillende soorten kiwi’s te koop, de meeste vitamines vind men in de gele kiwi’s, de mini kiwi en in de Siberische kiwi. Van een kiwi zijn geen nadelige feiten bekend, de kiwi is vet- en caloriearm en aan mensen die lijnen of een moeilijke stoelgang hebben wordt ‘s morgens twee kiwi’s eten aangeraden. Kiwi kan men gebruiken in gerechten, men kan er smoothies van maken maar ook gewoon zo in schijfjes of met een lepel is een kiwi een heerlijke en vooral gezonde delicatesse. Vooral toen de kiwi’s geďntroduceerd werden hield het grauw uiterlijk en de harig aanvoelende schil nog veel mensen tegen. Inmiddels heeft men de gezondheidswaarde en de milde smaak van de kiwi ontdekt en ontbreekt de vrucht nog maar zelden in de fruitmand. Zowel de bruinkleurige als de gele kiwi’s zijn geliefde, smakelijke tussendoortjes geworden.