Bij pompoen denken we niet in de eerste plaats aan soep. Toch kan de pompoen ervoor zorgen dat je binnen een betrekkelijk korte tijd een lekker warme soep kunt serveren. Pompoensoep wordt in Nederland in verband gebracht met koude en Halloween. Nu dit van oorspong Amerikaanse feest ook hier steeds vaker wordt gevierd is het tijd dat we leren de inhoud van de lampion te gebruiken.
De basis bij pompoensoep is kippenbouillon, deze hoeft men niet zelf te maken om de bereidingstijd voor de pompoensoep kort te houden kan men ook een pot kippenbouillon. Van de bouillon heb je vier kopjes nodig. Weeg de inhoud van je pompoenen op de keukenweegschaal, voor de echte pompoensoep smaak heb je twee kilogram nodig. De pompoenstukjes gaan samen met de bouillon en twee kopjes melk in een pan, laat de basissoep twintig minuten koken.
Voor de pittige smaak gebruik je een halve theelepel peper en twee Spaanse pepertjes. Snijd de zaadlijst uit de Spaanse peper en maak er kleine stukjes van. Mix de soep en voeg de peper toe. Knijp drie teentjes knoflook uit boven de soep. Voeg vervolgens een lepel komijn zaadjes en twee lepels olijfolie toe aan de soep. Goed roeren en verder op smaak brengen met zout en koriander. Om de bereidingstijd op twintig minuten te houden kun je vooraf ook van de ingrediƫnten een mengsel maken dat je in de ijskast zet. Doe in dit geval het mengsel na tien minuten koken bij de basissoep in de pan.