Fruit is gezond voor ons, vanaf het eerste fruithapje zorgen de vitaminen in fruit voor ons lichamelijk welzijn. Naast vitaminen bevatten alle soorten fruit verschillende stoffen die een extra toevoeging aan de vitaminen geven. Volgens de laatste onderzoeken is rood fruit het beste voor ons omdat hierin de meeste waardevolle stoffen zitten. Bij het rode fruit staat de framboos op een omdat deze ook nog een zuiverende invloed op ons lichaam, met name de vaten schijnen te hebben. Niet iedereen is een favoriet van fruit maar door de vele manieren en mengmogelijkheden is het niet moeilijk om toch een gezonde en lekkere manier te vinden voor het dagelijks nuttigen van fruit.
Fruit kan gegeten worden bij de warme maaltijd, appelmoes is hier een voorbeeld van. Favoriet, vooral bij kinderen is de smoothie waarbij bevroren fruit wordt gebruikt. Ook shakes worden veelvuldig gedronken in de ochtenduren als ontbijt of op een warme zomerdag buiten. Ook tijdens het koken wordt fruit gebruikt zowel in de pan als in ovengerechten, vooral bij wild- gevogelte en uiteraard op de pizza komt men regelmatig fruit tegen. Fruit is er in zoete en in zure smaken, sommige zijn bitter. Door de fruitsoorten goed te mengen hoef je geen suiker toe te voegen, ook niet in vruchtensap. Bij baby’s die net beginnen met fruit is het aan te raden zacht fruit te gebruiken dat gemakkelijk tot moes gemaakt kan worden, gebruik bij voorkeur zoet fruit. De baby is zoet gewend en zal sneller fruit leren eten.