Het bloedgroep dieet is gebaseerd op afweerreacties van voedingsmiddelen die bij een bepaalde bloedgroep horen. Teveel vet is voor niemand goed, je komt er niet alleen van aan maar het kan ook je gezondheid bedreigen. Groenten en fruit maken vet onschadelijk bij normaal gebruik.
Het belangrijk is om je voeding aan te passen aan de voedingsmiddelen die bij je bloedgroep passen en de neutrale voedingsmiddelen. Door de juiste voedingsmiddelen te gebruiken verbeter het immuunsysteem en de werking van de stofwisseling. Door de verbeterde stofwisseling gaat men afvallen. Het voordeel van het bloedgroep dieet is dat men er niet moe of loom van wordt, integendeel zelfs door de acceptatie van de juiste voeding voelt men zich vaak energieker.
Belangrijk voor bloedgroep A zijn veel koolhydraten, fruit en groenten, vis en sojaproducten. Voedingsmiddelen die niet combineren zijn vlees, zuivel, bonen en tarweproducten. Bij bloedgroep O zijn vlees, vis, fruit en (niet alle) groenten belangrijk, het devies luidt veel eiwitten, weinig koolhydraten. Niet goed zijn bonen, graanproducten, kool, spruitjes en maïs. Bij bloedgroep B mag bijna alles gegeten worden mits het in een goede balans gebeurt, vlees, vis, groene groenten, graanproducten en fruit. Wat niet goed gaat zijn noten, tarwe en maïs. Bloedgroep AB is min of meer een combinatie van de bloedgroepen A en B. Goed zijn vlees, vis, zuivel, rijst. Groene groenten. Fruit en graanproducten. Niet goed zijn tarwe en maïs, bonen en rood vlees. Door de ruime keuzes binnen je bloedgroep is een bloedgroepdieet goed vol te houden.