De multiculturele aard van de wereldstad Sydney vindt men eveneens terug op culinair gebied. Welk gerecht men ook wil nuttigen, in deze stad zal men het altijd wel weten te inden. Sydney biedt een grote keuze tussen lokale, westerse en Aziatische gerechten. In Sydney zijn ruim drieduizend restaurants. Men kan kiezen voor een chiquer restaurant, maar er zijn eveneens een heleboel fastfoodketens, voordelige eethuisjes en gezellige brasseries.
De Australische keuken staat met name bekend om de vis en schaaldieren. Barracuda is een vis, die men enkel in Australië kan eten. Voor lekkere verse vis moet men op de Sydney Fish Market zijn, op de hoek van Bank Street in Darling Harbour. De vis op deze markt wordt in de vroege morgen geveild aan verkopers die hun waar in de winkels in de buurt verkopen.
Eén van dé nationale gerechten is overigens Vegemite, een zoute, zwarte pasta die gemaakt wordt van plantenextracten. De lokale bevolking vinden het lekker en smeren de pasta vaak op brood. Toeristen zullen dikwijls vreemd opkijken van de scherpe smaak.
Als men op de menukaart inheemse diersoorten vindt, zoals krokodil, kangoeroe en emoe, dan moet men niet schrikken. Een ander fenomeen is barbecueën wat tenminste één keer per week wordt gedaan. Diverse restaurants bieden een buffet aan, waar men vlees kan kiezen om het op een gemeenschappelijke barbecue te grillen. Sydney zou overigens ook de stad zijn waar de Asian fusion uit is gevonden, een keuken die de westerse invloeden op originele wijze met de Aziatische mixt.