Het leven in Praag valt ’s avonds niet stil. De uitgaansgelegenheden zijn er bijna niet te tellen. De drank is er legendarisch aangezien het bier in Tsjechië als het lekkerste ter wereld beschouwd wordt. Tsjechië is dan ook het land waar per hoofd van de bevolking de meeste liters bier gedronken wordt. De erg goedkope drankjes zorgen ervoor dat men tijdens een avond in het café aan alles behalve de financiën hoeft te denken.
Maar er worden de laatste tijd ook alsmaar meer theehuizen gespot en ook de brunch op zondag is weer erg hip. De prijzen zijn vrijwel op alle plaatsen gelijk, hoewel bepaalde zaken zich onderscheiden omwille van bepaalde kwaliteiten. In een paar cafés kan men naast iets drinken ook iets kleins eten, maar wanneer men uitgebreid wil gaan dineren dan zoekt men beter een restaurant op die volop aanwezig zijn in Praag.
De lokale keuken is vaak erg voedzaam in de stad Praag. Typische schotels in Tsjechië bestaan uit een hoofdgerecht dat men zelf samen kan stellen of dat men uit de pan bestelt zoals gebakken kaas, goulash of varkenslever met uien. Deze gerechten worden dan in combinatie met rijst, aardappelen of puree op het bord gedeponeerd. In Praag moet men geen verse groente verwachten behalve dan wat tomaten en augurken die vergezeld gaan van een paar blaadjes sla. De nagerechten zijn hier ook erg beperkt in diversiteit en bestaan hier vaak uit pannenkoeken of ijs. Culinair genieten kan dus slechts beperkt in de hoofdstad van Tsjechië.