Mensen die wel graag op reis gaan maar niet in alle gevallen de lokale keuken aandurven hebben in de hoofdstad van Hongarije niets te vrezen. Boedapest heeft immers eetgelegenheden waar men kan eten uit keuken uit nagenoeg alle uithoeken ter wereld. Naast de traditionele Hongaarse gerechten kan men er evengoed terecht voor iets Amerikaans, Japans, Chinees, Grieks, Indisch of een vegetarische maaltijd. Toeristen zullen zich dan ook binnen een niet al te lange tijd helemaal thuis voelen op culinair gebied in Boedapest.
Op het moment dat men toe is aan nieuwe ervaringen op culinair gebied kan men een bezoek brengen aan een traditioneel eetcafé in Boedapest. Hier kan men zich dan tegoed doen aan heerlijke Hongaarse gerechten. Traditioneel bestaan deze uit veel vlees of vis. Hierbij kan men onder andere denken aan eendenborst, fazant, konijn, ganzenlever, karper of forel. Uiteraard zijn er nog veel meer soorten vlees te noemen die net zoals bovengenoemde soorten vaak met groentes zoals bijvoorbeeld paprika,aubergine, tomaat, knoflook of aardappelen worden vergezeld.
Op veel menukaarten in de traditionele eetgelegenheden in Boedapest zijn er stoofpotten te vinden. Verder staan er vaak de beroemde Hongaarse soepen op het menu in deze gelegenheden. Naast allerlei vissoepen treft men er ook bonensoepen, hartige soepen en nog tal van andere soepvarianten aan.
De bekendere restaurant in Hongarije zijn in de regel niet bepaald goedkoop. Toch kan men er, na misschien wat zoeken en rondvragen, een restaurant vinden dat tegen een redelijke prijs een overheerlijke maaltijd voor kan schotelen aan haar gasten.