Riga is geen prijzige stad. Uit eten gaan is er zelfs heel goedkoop. Men heeft er ruim genoeg keuze tussen diverse eetgelegenheden. Zo kan men zich tegoed doen aan de typisch Letse keuken, maar men kan eveneens kiezen voor een internationaal restaurant. Indiaas, Italiaans, Chinees, Spaans, Vietnamees, Russisch, men vindt het allemaal in de stad Riga. In het grootste deel van de restaurants kan men tot middernacht eten en in sommige gevallen zelfs nog later.
De Letse keuken is een ware boerenkeuken, die door de Duitse, Russische, Poolse en Scandinavische keuken is beïnvloed Er wordt erg veel vet en boter gebruikt maar weer zeer weinig kruiden. Basisingrediënten van de keuken in Letland zijn met name varkens- en rundvlees (bijvoorbeeld gerookt spek en worst), aardappelen, vis en zure room. Typische Letse groenten zijn kool, bieten en erwten. Soep en pannenkoeken zijn er eveneens heel geliefd. Als ontbijt eten de Letten roggebrood met kaas en vlees. Het roggebrood zoals het in dit land wordt gemaakt, vindt men nergens anders ter wereld. Er wordt in de regel twee keer per dag warm gegeten. Een kenmerkende Letse specialiteit is biezpiena serins, een ongerijpte, jonge kaas. Kiselis is een gebak, dat als nagerecht wordt gegeten.
De nationale drank van Letland is Balzam, een erg sterke kruidenlikeur, waarin zo’n eenentwintig verschillende kruiden zijn verwerkt. Voorzichtig is hiermee wel geboden want het drankje bevat maar liefst 45 procent alcohol. Lekker in de koffie of thee maar eveneens puur te drinken en ideaal als een erg krachtige hoestsiroop.