Nice heeft een ware mediterrane keuken waarin zonder moeite invloeden te vinden zijn van de Italiaanse keuken. Uiteraard kan men eveneens gaan eten in één van de buitenlandse restaurants zoals bijvoorbeeld Chinees, Mexicaans of Marokkaans. Men heeft hier immers een enorme keuze aan internationale keukens. Een gerecht uit stad Nice dat over heel de wereld bekend is, is de salade Niçoise, een tomatensalade met olijfolie en tonijn of ansjovis.
Een andere kenmerkende specialiteit is socca. Dit is een soort pannenkoekje, dat gemaakt wordt van kikkererwtenmeel en olijfolie. Socca lijkt veel op de Noord-Italiaanse farinata. Socca’s zijn goedkoop en vormen op die manier een ideaal tussendoortje. Lekkere socca’s kan men onder andere eten bij Café de Turin op de Place Garibaldi. Farcis Niçois zijn groenten die gevuld zijn met broodkruimels wat eveneens een typisch gerecht is uit Nice.
Zelf heeft Nice geen vishaven, maar er staan wel een heleboel visgerechten op het menu. Een ware aanbeveling is bouillabaisse, een dikke vissoep met daarin schaaldieren en vis. Van oorsprong werd de soep van het snijafval van vissen gemaakt maar vandaag de dag tracht men tenminste zeven verschillende soorten vis- en schaaldieren voor deze soep te gebruiken. Eigenlijk is de vissoep uit Marseille afkomstig maar staat ook dikwijls in Nice op het menu naast stokvis en gedroogde vis, wordt in Nice vaak gegeten.
Een pissaladière is een soort pizza met uien en ansjovis maar zonder kaas of tomatensaus. Weer een andere specialiteit is de Tourte de Blettes, een gebak op basis van snijbiet.