Het kleine Monaco heeft een grootse en uitgebreid culinair aanbod. De Franse, Italiaanse en mediterrane eetgelegenheden zijn er duidelijk in de meerderheid maar men vindt er eveneens andere internationale keukens. Men kan er zeer exclusief uit eten gaan maar men kan ook kiezen voor een eenvoudige en beter te betalen maaltijd in een brasserie of in een snackbar.
De meest voordelige eetgelegenheden vindt men zonder enige twijfel in het centrum van de stad. Met name aan de haven liggen een heleboel eetcafés die goed betaalbare gerechten op de kaart hebben staan. Hier kan men eenvoudige gerechten eten als een smakelijke salade of een heerlijke pizza.
Een van de meest beroemde eetgelegenheden van de stad Monaco is het Café de Paris, dat nabij het Monte Carlo-casino is gelegen. De gerechten zijn er eerder duur dan goedkoop te noemen. Een van de meest exclusieve restaurants in Monaco is het Louis XV-restaurant van het Hôtel de Paris dat onder leiding staat van chef-kok Alain Ducasse. Dit restaurant heeft dan ook een drietal Michelinsterren in de wacht weten te slepen.
De keuken van Monaco komt in belangrijke mate overeen met de keuken uit zuid Frankrijk. Een echte Monegaskische specialiteit is barbagiuan (een ravioli die gevuld is met rijst en pompoen). Andere bekende nationale gerechten van Monaco zijn fougasse (een soort gebak met noten en anijs), socca (pannenkoeken van kikkererwtenmeel) en stofaci (gedroogde kabeljauw in tomatensaus). Kortom: ook in Monaco kan niet alleen de lekkerbek maar ook de culinair genieter prima aan zijn trekken komen.