In Hamburg weet men wat lekker eten is en ook hoe men een dergelijke cultuur met anderen kan delen. De stad telt ruim vier duizend eetgelegenheden en het aantal is nog altijd aan het stijgen. Niet enkel de lokale keuken wordt in de stad uitgebreid aangeboden maar ook nagenoeg alle buitenlandse bekende en ook minder bekende bereidingen vinden hun weg naar de restaurants in de Duitse Hanzestad. Een greep uit het erg gevarieerde aanbod: Amerikaans, Chinees, Afrikaans, Koreaans, Scandinavisch, Thais, Russisch, Mediterraans, Zuid-Amerikaans, Vietnamees en Indisch. Echt elk mens vindt in de stad Hamburg wel een keuken die aansluiting vindt bij zijn of haar nationaliteit of keuken waar men op dat moment zin in heeft.
Maar omdat men zich absoluut niet tegen mag laten houden door vastgebakken gewoontes op eetgebied moet men zich vooral niet inhouden om nieuwe dingen uit te willen proberen. Door middel van gerechten kan men namelijk ook prima onbekende culturen ontdekken en al dan niet in het hart sluiten. De wijken Eppendorf en Uhlenhorst zijn beroemd om hun buitenlandse restaurants. Schanze is dan weer de wijk waar men moet zijn voor de Aziatische keuken.
Duitsland is over het algemeen beroemd vanwege de vele soorten worst en heel wat plaatselijke of lokale gerechten bevatten dan ook varkensvlees. De Duitse keuken is in d regel tamelijk zwaar en behoorlijk vet. Als men een kleine honger heeft dan kan men de populaire curryworst proeven aan één van de vele mobiele snackbars die zo kenmerkend zijn voor het Hamburgse straatbeeld.