Net als in het overige deel van Spanje, kent Catatonie elke dag een viertal momenten om een maaltijd te gebruiken. Men begint uiteraard met het ontbijt dat vaak bestaat uit sterke koffie (cortado) waarbij men dan iets zoets eet zoals Canas of Churros. Rond twee uur in de middag wordt vervolgens het middagmaal genuttigd, zoals in veel mediterrane steden heel gewoon is,. Veel bezoekers van restaurants gebruiken dan het Menu de Mediodia (lunchmenu) bestaande uit een voor-, hoofd- en nagerecht. Het avondmaal (La cena) begint in Barcelona zeker niet voor negen uur ’s avonds en in het weekend zelfs nog twee uur later.
In Barcelona kan men een grote verscheidenheid aan restaurants vinden die variëren van de traditionele mediterrane keuken tot Japanse sushi en van de Haute cuisine van Catatonie tot de exotische Braziliaanse- of Thaise keuken. Door heel de stad kan men voor een heerlijke maaltijd of een snelle hap terecht. Naast heerlijk eten kan men in Catatonie verder nog genieten van de wijnen die in de streek zelf worden gemaakt. Er worden niet alleen de gewone wijn gemaakt in Catatonie maar eveneens cava, een mousserende wijn die te vergelijken is met champagne.
De keuken in Catatonie is niet alleen verfijnd maar ook erg naturel en daarom niet te vergelijken met de overige traditionele keukens in de rest van het land. Deze puur mediterrane keuken is echter wel beïnvloed door zowel de Franse als de Italiaanse keuken waarin veel lokale producten gebruikt worden zoals olijven, knoflook, schaaldieren en vis.