Dat Grieken, en dus eveneens de inwoners van Athene, van het leven houden is vrijwel bij iedereen bekend. Ze kunnen echt genieten van hun eten in combinatie met een heerlijk drankje en een dans op zijn tijd. Door het vaak prachtige weer in Athene kan men dikwijls tot laat in de avond in de openlucht van het avondeten genieten. Dit wordt overigens vaak rond 22.00 uur geserveerd behoorlijk later dus dan wat de meeste westerlingen gewend zijn.
In een traditioneel Grieks restaurant kan men een uitgebreid scala aan voor- hoofd, bij- en nagerechten op de menukaart vinden. In veel gevallen begint men met een licht voorgerecht dat bijvoorbeeld uit komkommer, olijven of feta bestaat. Hierna zal er een hoofdgerecht volgen waarin Gyros, souvlaki of gegrild vlees is verwerkt. Men kan echter ook kiezen uit zeevruchten, octopus of kreeft als hoofdgerecht.
Bij de maaltijd kan men ervoor kiezen om een traditionele drank als ouzo of er een populaire retsina wijn bij drinken. Het nagerecht is in de regel heel zoet en bevat vaak honing. Enkele voorbeelden van desserts zijn pastes (zoete cake geserveerd met room), baklava (siroop cake) kataif (in honing gedoopt deeg), pagota (roomijs0 en Ioukoumades (deeg dat is gefrituurd met siroop of honing).
Op het moment dat men een citytrip naar Athene heeft geboekt kan men in tal van restaurants allerlei keuken uit landen over heel de wereld nuttigen. Toch kan men pas zeggen dat men Athene echt heeft geproefd wanneer men de lokale spijzen en dranken heeft geprobeerd.