Iedereen die erg van lekker eten houdt zal de stad Bangkok als een paradijs ervaren. Hier kan men namelijk genieten van de allerbeste specialiteiten van Thailand terwijl er ook vrijwel alle andere internationale keuken aanwezig zijn in de stad. Op vrijwel elke straathoek kan men wel iets te eten kopen in een voedselkraampje maar dit neemt niet weg dat men juist in bepaalde delen van Bangkok meer culinair kan genieten dan op andere locaties.
De keuken van Thailand, en dus ook die van haar Hoofdstad Bangkok, staat er wereldwijd om bekend niet alleen verfijnd maar ook pittig van smaak te zijn. Als basis van een maaltijd gebruikt men hier dikwijls rijst en/of noedels. Deze combineert men dan met groente, vlees of vis. Thailand heeft wereldwijd faam weten te oogsten met haar curry’s. Een aantal overige specialiteiten van Bangkok zijn Tom-Yam soep, noedelsoep, gerookte eend en phat pai (een soort bami). Uiteraard is dit slechts een beperkte greep uit alle lokale gerechten die het proberen waard zijn.
Het exotische fruit dat in Bangkok verkrijgbaar is dient men zeker eens geproefd te hebben. Er worden namelijk naast ananassen, bananen, mango’s en papaja’s, ook vruchten verkocht die minder bekend zijn in het westen zoals ramboetans en een groot scala aan andere voor westerlingen onbekende soorten fruit.
De lokale specialiteiten kan men in Bangkok het beste nuttigen in Soi Lang Suan en Silom. In allebei de straten zijn er een groot aantal Thaise restaurants te vinden die uiteenlopen van erg goedkoop tot zeer exclusief.