Ananas is een tropische vrucht die om meer dan een reden gezond is. Door het eten van een plak ananas wordt je lichaam in balans gehouden, met twee plakken krijg je zelfs de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid vitamine C binnen. Vitamine C is belangrijk tegen infecties. Bovendien zit ananas ook vol met antioxidanten en helpt de vrucht voor een goed behoud van de bindweefsels. Een andere eigenschap van ananas is het vermogen om de vrije radicalen te kunnen bestrijden die we binnenkrijgen door ons voedsel. Ananas is daarmee ook prima voor het hart en de bloedvaten.
In ananas zitten veel vezels die de stoelgang bevorderen en dus zorgen voor een goede reiniging van het lichaam. Maar niet alleen in, ook uitwendig heeft ananas gunstige effecten. De huid is het grootste orgaan dat we hebben. Door het eten van ananas onderhoud je de huid optimaal. In ananas zit natuurlijk collageen, een stof die je nodig hebt om je huid glad en soepel te houden. Doordat er door de ananas voldoende vochtopname in de huid is ontstaat er minder snel rimpels en lijkt men langer jong. Bovendien kan met de binnenkant van de schil dode huidcellen verwijderen, de binnenkant van de schil is een uitstekend natuurlijk scrub materiaal.
Gelukkig is deze gezondheidsbom ook nog eens heel lekker en kan de vrucht op veel verschillende manieren ingenomen worden. Men kan ananas gewoon zo eten als tussendoortje of als fris toetje, maar ananas kan ook aan diverse gerechten toegevoegd worden, gesmoord bij de kip of gebakken op een hamburger en wie kent niet de pizza Hawaï, daarnaast is ananas ook heerlijk in verschillende vruchtdrankjes of om puur te drinken. Door ananas in te vriezen kan men er overheerlijke smoothies van maken al dan niet in combinatie met een andere vrucht zoals sinaasappel.