De stad Split beschikt over een uitgebreid aanbod aan eetgelegenheden in allerlei verschillende prijsklassen. Een groot deel van deze eetgelegenheden zijn echte familierestaurants. Naar afwisseling in het soort eten hoeft men in Split echter niet op zoek te gaan.
In de plaatselijke gerechten merkt men erg sterk de invloed van de Italiaanse keuken. Eveneens de nabijheid van de zee speelt hierin mee, men zal er dan ook veel vis- en schaaldierschotels aantreffen. Zo is bijvoorbeeld risotto met scampi’s of inktvisringen een enorm geliefde schotel. Een typisch Kroatische schotel, die het in de stad Split ook zeer goed doet, is de Cevapi. Dit zijn rolletjes die gemaakt zijn van fijngemalen runds-, varkens- en lamsvlees. Specialiteiten uit de streek zijn salami en Dalmatische ham, die gebaseerd zijn op de Italiaanse prosciutto of panceta lijken.
Kroatië staat verder bekend als een prima wijnland. De kwaliteitsvolle rode Kroatische wijnen zijn postup, plavac merlot, cabernet en dingzac, de witte kwaliteitswijnen zijn malvazija, vugava en kujundzusa. Verder liggen in de regio rond Split talloze wijngaarden en heeft het land eveneens een aantal zeer goede soorten bier.
Een van de beste restaurants in de Kroatische stad Split is Restoran Boban, waar men veel typisch Kroatische gerechten en visschotels geserveerd krijgt. Andere goede locaties om uit eten te gaan in de stad zijn Restoran Sumica, Adriana, Nostromo en Konoba Varos. De beste pizzeria die de stad Split rijk is, is Pizzeria Galija. Kortom: er zijn wel prima eetgelegenheden in Split alleen is de keuze aan gerechten behoorlijk beperkt.