Het culinaire Hong Kong ontdekken kan best één van de hoofdredenen zijn om een citytrip naar de stad te plannen, Hong Kong wordt niet voor niets als de culinaire hoofdstad van Azië beschouwd. Op internationaal niveau gaan alleen nog maar de landen Frankrijk en Italië voor in de lijst van de meest belangrijke bestemmingen voor liefhebbers van heerlijk voedsel. Het aanbod in Hong Kong is dan ook eindeloos groot en gaat van simpele eetcafés, gezellige bistro’s, hippe noedelbars en prijswinnende restaurants. Van traditionele Kantonese gerechten tot de internationale keuken, men vindt in Hong Kong werkelijk alles, zowel in de budget- als de duurdere restaurants.
Kenmerkende Aziatische gerechten bevatten dikwijls ingrediënten als slang, kikker, duif of eendentong, maar voor de liefhebbers van wat minder uitdagende gerechten zijn er een heleboel gerechten met varkensvlees, kip of gans. In Hong Kong moet men zeker eens de dim sum proeven. Dim sum wordt als ontbijt of als een lichte lunch genuttigd en bestaat uit een gevarieerde mix van ingrediënten zoals zeevruchten, vlees en groenten, vaak geserveerd met thee.
Om heerlijk Kantonees te gaan eten is Yung Kee een echte aanrader, hier kan men onder andere gans en varkensvlees op de barbecue op het menu vinden. Ook M at the Fringe is erf populair onder de Hongkongse lekkerbekken. Het aanbod bestaat bijvoorbeeld uit vegetarische- en visgerechten maar ook heerlijke nagerechten. Daarnaast is Café Deco bijzonder in trek vanwege het lekkere eten samen met een schitterend zicht op Hong Kong. Hier kan men dus dubbel genieten.