De Turkse keuken behoort tot de top vijf als het gaat om de beste keukens van de wereld. Verse groente, vis, fruit, lams- en rundvlees en gebak behoren tot de vaste ingrediënten ervan. Een Turks diner begint met de meze; een klein voorgerecht bestaande uit gegrilde visjes, saladem calamares en overige hapjes. De meest bekende is de borek; kaas en kruiden in opgerold bladerdeeg. Lekker met een glaasje raki, de Turkse variant op de ouzo van de Grieken.
Men kan overal flesjes drinkwater kopen. Er wordt namelijk niet aangeraden het kraanwater in Turkije te drinken. Het water dat uit de kraan komt bevat namelijk veel ziektekiemen en kan diarree en misselijkheid tot gevolg hebben. In sommige gevallen voelen toeristen zich na het drinken van kraanwater in Turkije zich zelfs een paar dagen niet lekker en geven zelfs over.
In Bodrum, dat tot het islamitische Turkije behoort, wordt geen varkensvlees gegeten maar alleen hallal (op religieuze wijze geslacht) vlees van een koe, een lam, een geit of een schaap. Vis kan eveneens op het menu staan evenals een heleboel verse groente. De traditionele keuken gebruikt veel zoetigheden als dessert zoals honing.
Zodra men van de lokale specialiteiten van Bodrum wil genieten en een gezellig restaurant uit heeft gezocht is het goed te weten dat in Turkije fooien zeer welkom zijn. Geeft men echter kleine bedragen dan wordt dit echter dikwijls juist als een belediging opgevat. Hoe vreemd het ook mag klinken in dergelijke gevallen kan men beter helemaal geen fooi geven.